VASTGOED – Brussels Airport Company koopt Sheraton hotel

Brussels Airport Company, de exploitant van de luchthaven van Zaventem, heeft een overnamedeal getekend met Airhotel Belgium, de eigenaar van het Sheraton hotel op de luchthaven. Daardoor komt het hotel, dat recht tegenover de terminal ligt, volledig in handen van de luchthaven. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Verkoper is BRE/Hospitality Europe Holding, onderdeel van een internationaal investeringsfonds.“De overname van het Sheraton Hotel is belangrijk voor Brussels Airport omdat we hierdoor het hotel volledig kunnen integreren in onze toekomstige ontwikkelingsplannen voor deze strategische zone. We kijken ernaar uit om de succesvolle exploitatie van het Sheraton voort te zetten samen met de huidige hotelteams, hetgeen bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de diensten die Brussels Airport aan zijn passagiers en bezoekers aanbiedt”, zo zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Het hotel telt 294 kamers, 21 vergaderruimtes met een maximumcapaciteit van 1.500 personen, een restaurant, een fitnesscentrum en een eigen parkeergarage. Het blijft in de toekomst werken onder de Sheraton merknaam.

De Belgische overheid controleert 25 % van Brussels Airport Company. De overige aandeelhouders zijn het Australische investeringsfonds Macquarie en een Canadese pensioenfonds. Macquarie zou een koper zoeken voor zijn participatie. Volgens voorzichtige schattingen is het luchthavenbedrijf 4 miljard euro waard.