VASTGOED – Familie Degroote bouwt 930 nieuwe appartementen in Oostende

Het project The Waves, tussen het golfterrein en de Oostendse dijk.

De West-Vlaamse vastgoedfamilie Degroote is begonnen aan het grootste project uit haar geschiedenis. Op twee sites worden 10 nieuwe torens opgetrokken, goed voor in totaal 930 nieuwe appartementen in de kuststad. In het centrum van de stad, nabij het station, komen 2 kantoortorens van respectievelijk 97 en 85 meter hoog en 4 woonblokken goed voor 500 appartementen. Achter de Wellingtonrenbaan komen 4 nieuwe woontorens, goed voor 430 appartementen. Beide projecten vergen een financiering door Degroote van respectievelijk 260 en 170 miljoen euro. De volledige afwerking zal in totaal 10 jaar tijd in beslag nemen.



De SKY Towers in het centrum moeten een landmark in Oostende worden. Het project omvat zes bouwblokken rond een groen binnenplein, waarvan twee torens aan de kant van het station, één van 29 en één van 26 bouwlagen, 97 en 85 m hoog. Beide torens zullen voornamelijk kantoren bevatten. In de andere bouwblokken, onder meer langs het Mercatordok, is plaats voor 2.000 m² winkels. Er komt ook een viersterrenhotel met 120 kamers. Verder zijn er een 500-tal appartementen voorzien en een SKY Bar, een bistro voor het grote publiek met bovenzicht.

Het tweede project, The Waves, komt op de site van de Vives-hogeschool aan de Troonstraat, achter de Wellingtonrenbaan en naast het Kinepolis complex. Elk van de vier gebouwen bestaat uit een sokkel van een achttal bouwlagen en daarop een ‘lampion’ de eigenlijke toren van nog een zestal bouwlagen. Het totale project bestaat uit een 430 tal woonunits en een tiental winkels.