VASTGOED – Luc Beke bouwt ‘Vlaamse Google Campus’ in Oostkamp

Met de bedrijfssite O-Forty in Oostkamp speelt Luc Beke een thuismatch. Op een braakliggend terrein naast het Van der Valk hotel aan de E40 komen 8 nieuwe kantoorgebouwen bedoeld voor 800 werknemers uit de technologiesector. Kostprijs: 60 miljoen euro. Met een totale oppervlakte van 35.000 vierkante meter wordt de bedrijfssite de grootste van West-Vlaanderen. “Het wordt een van de grootste en meest innovatieve sites in heel Vlaanderen. We willen de Vlaamse Google Campus worden.” zegt Luc Beke die met zijn Globale Estate Group aan zijn grootste project toe is.



Het project werd uitgetekend door het Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte, vaste partner van Delbeke. De campus wordt onder meer uitgerust met een nieuw ‘immoticasysteem’: een domoticasysteem voor kantoren. In de eerste fase worden twee gebouwen van 8.500 vierkante meter opgetrokken. Later volgen de andere zes blokken. Buiten O-Forty worden 427 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan 344 ondergronds. Verder komen er nog 146 fietsenstallingen en laadpalen voor elektrische wagens. Nu al hebben de eerste kandidaat huurders zich aangemeld.

Met Global Estate Group realiseerde Beke eerder al onder meer een aantal greenfield projecten. Momenteel werkt hij ook het project van de Kortrijke Broeltorens af.