Vastgoed: Thiers en Maes bundelen krachten

Thiers MaesVastgoedprojecten zijn gesneden brood voor de Rijkste Belgen. Twee onder hen, Paul Thiers en Sophie Maes, bundelen nu hun krachten in de vennootschap NewStar Land. Die krijgt een kapitaal mee van 250.000 euro, voor een kwart volstort. Sophie Maes staat aan het hoofd van de Gentse Group Maes, specialist in vastgoedontwikkeling. Voor Paul Thiers is vastgoed één van de activiteiten die hij heeft opgenomen nadat hij de verkoop van het bedrijf Unilin, gekend van het merk Quick Step, had geregeld. Volgens een woordvoerder van Group Maes is nu te vroeg om details te geven over de toekomst van NewStar Land. Voorlopig gaat het om een éénmalige samenwerking tussen beide partners.



Vastgoed is één van de belangrijkste activiteiten van de Group Maes. De groep beschikt over een gediversifieerde vastgoedportefeuille. Sinds 1970 ontwikkelt, exploiteert en beheert de Group Maes ook hotels. Momenteel bezit de groep twee hotels en 1 residentie business flats in haar portefeuille.

Paul Thiers stapt in NewStar Land via de coöperatieve vennootschap Premier Development Fund, een onderdeel van de Ion Holding. Deze laatste bundelt de vastgoedactiviteiten die Thiers samen met een aantal partners uitbouwde. Thiers staat ook bekend als een overtuigd netwerker. Zo is Nyrstar-voorzitter Julien De Wilde bestuurder van Ion. Of er een verband bestaat tussen Nyrstar en NewStar kunnen we enkel maar naar gissen.