VASTGOED – Vincent Kompany stapt in ambitieus Manchesters vastgoedproject

Vincent Kompany, aanvoerder van Manchester City en Rode Duivel, wordt mede-investeerder in een project dat 75 hoog kwalitatieve appartementen wil bouwen in het centrum van Manchester. Het negen verdiepingen hoge gebouw, een renovatie van een vroegere electriciteitscentrale, zal ook kantoorruimte omvatten. Kompany voert het project uit samen met Nathan Ezair, een lokale vastgoedinvesteerder die met zijn Northerngroup meerdere projecten afwerkt in Manchester.



De luxeappartementen zullen tot 3 slaapkamers bevatten. Er komt ook een dakterras bovenop het gebouw. Volgens Ezair gaat het om een project dat de kwaliteit van de binnenstad in Manchester moet omhoog halen. Hij belooft dat de appartementen zeer vernieuwend zullen worden ingericht. “We willen iets doen dat afwijkt van het klassieke beeld van appartementen in Manchester, zo zegt hij, Vincent is daarbij een actieve investeerder. We bespreken alles. Hij deelt in grote mate onze visie van wat we willen veranderen.”

Het is niet de eerste investering van Kompany. De stervoetballer profileerde zich eerder al als een ondernemer-investeerder aan de zijlijn van zijn sportieve carrière.