Veerle Baert neemt modebedrijf Mortreu over

Veerle Baert en haar familie nemen de controle over van het modebedrijf Mortreu Fashion Design. Het overgenomen bedrijf wordt samengebracht met Furore, het modemerk dat Veerle Baert met haar dochter Elke op poten zette. De familie Baert controleert 70 procent van het nieuwe fusiebedrijf Flanders Fashion Design International terwijl Guy Mortreu 30 procent behoudt. De inbreng van Mortreu wordt gewaardeerd op 3,3 miljoen euro. Veerle Baert is bekend als familiale aandeelhouder van de brouwerij Duvel Moortgat waarvan ze 13,5 procent controleert.Mortreu Fashion Design staat voor een omzet van 10 miljoen euro via de verkoop van de merken Giovane, Amania Mo en Julia June. “We willen Belgisch design exporteren”, zegt Veerle Baert in de Tijd. Nu ligt de kleding van de drie merken in 250 onafhankelijke modeboetieks en in tien eigen winkels in België en Nederland. Guy Mortreu zocht een externe partner voor zijn internationale expansie. Hij verkoos een sectorgenoot boven een puur financiële speler. “We beseften van onze kant dat schaalgrootte nodig was. Zo hebben we elkaar gevonden”, zegt Baert aan de krant. “Aangezien ik niet geloof in 50-50-samenwerkingen controleert mijn vennootschap 70 procent van het nieuwe bedrijf en die van Guy 30 procent.”

“Sinds 1995 ben ik bestuurder bij Duvel, maar toen ik er na mijn studies marketing aanklopte, was er geen plaats. De generatie die toen aan het roer stond wou niet dat vrouwelijke familietelgen er actief zouden worden.”

Veerle Baert is bestuurder bij Duvel Moortgat, de familiebrouwerij waar ze samen met haar neven Michel, Philippe en Bernard Moortgat de eigenaar van is. Haar grootvader Albert Moortgat vond het bekende speciaalbier Duvel uit. “Sinds 1995 ben ik bestuurder, maar toen ik er na mijn studies marketing aanklopte, was er geen plaats. De generatie die toen aan het roer stond wou niet dat vrouwelijke familietelgen er actief zouden worden.” Ze belandde in de journalistiek en richtte Knack Weekend op. Toen ze kinderen kreeg, besloot ze voltijds voor hen te zorgen. Toen haar twee dochters en haar zoon groot waren, besloot ze weer te ondernemen.