Vendis stapt in kapitaal Sylphar

Het investeringsfonds Vendis Capital, gespecialiseerd in distributie en consumentenmerken, stapt in het kapitaal van het bedrijf Sylphar uit Deurle. Sylphar is een fabrikant van medische hulpmiddelen en cosmetische producten die is gespecialiseerd in tand- en mondverzorging. Eén van hun belangrijkste producten is iWhite, een product om tanden witter te maken. Bij Sylphar kon niet onmiddellijk enige commentaar worden verkregen op de intrede van Vendis.Robin List

Sylphar werd in 2008 opgericht door de Nederlander Robin List. Het bedrijf richt zich in essentie naar drie markten: iWhite, producten om tanden witter te maken, met Herpatch en After worden koortsblaasjes en aften bestreden, Remescar tenslotte biedt oplossingen voor specifieke huidproblemen zoals wallen en donkere kringen onder de ogen, oppervlakkige spataders en littekens.

Sylphar verdeelt haar producten via de apotheek of drogisterij en over internet, in België en de buurlanden. In het boekjaar per einde maart 2016 staat Sylphar voor een omzet van 12,2 miljoen euro, goed voor een operationele cash flow van 10 procent. De middelen van Vendis moeten Sylphar ondersteunen in haar internationale expansie.