Verblijf eens in een design kopie van het ISS ruimtestation (voor 55 miljoen dollar)

Er profileert zich een nieuwe speler in de race naar ruimtevaarttoerisme. Het Amerikaanse bedrijf Axiom wil in 2020 de eerste ruimteverblijven aanbieden. Voor 55 miljoen dollar verblijf je dan 10 dagen lang in een Axiom-ruimtestation dat werd ontworpen door Philippe Stark. 10 dagen lang maak je een baan omheen de aarde. Voorwaarden zijn dat je minstens 21 jaar bent, slaagt voor een gezondheidstest en een opleiding van 15 weken afwerkt. Voor 25 miljoen dollar extra wordt je verblijf in de ruimte verlengd tot 60 dagen. Axiom is in handen van een aantal wetenschappers en oud NASA kaderleden.



Axiom werkt aan een kopie van het internationale ruimtevaartstation ISS. Dat laatste vergde een investering van in totaal 100 miljard dollar. Axiom wil nu een station bouwen voor 2,2 miljard dollar, één vijftigste dus van de kostprijs van het origineel. De ruimtereis omvat speciale ruimtevaartmaaltijden met ruimtecocktails, dagelijkse activiteiten, een eigen design slaapplaats en garantie op wifi. Het station is ook voorzien van een soort glazen loungekoepel waar gasten kunnen picknicken terwijl ze naar de aarde kijken. Lanceringen kunnen het hele jaar door gebeuren. (Lees verder onder de foto)

In de race naar ruimtevaarttoerisme zagen we reeds namen opduiken van miljardairs zoals Elon Musk, Jeff Bezos, en Richard Branson. Volgens Michael Suffredini, CEO en voorzitter van Axiom, onderscheidt zijn bedrijf zich van de rest omdat hij mensen in een baan rond de aarde brengt. En dus niet enkel in de ruimte, heen en terug. Suffredeni werkte 27 jaar bij de NASA en werkte mee aan het ISS programma. Later ging hij werken voor een bedrijf dat astronauten opleidt. Hij wil zijn ruimtereizen ook combineren met de uitvoering van wetenschappelijke experimenten op vraag van de industrie.