Vermogensbeheer Delen op recordhoogte

Delen lokettenzaalDe vermogensbankier Delen, voor minderheid in handen van de gelijknamige familie en voor meerderheid gecontroleerd door de groep Ackermans & van Haaren, blikt terug op een sterk 2014. Het beheerd vermogen van de groep bedroeg eind 2014 32,866 miljard euro, een groei van 11,3 procent tegenover eind 2013. Die groei komt zowel van de Belgische Delen Private Bank als van de Britse dochter JM Finn & co. Delen kwam eerder deze zomer al in het nieuws met de overname van de Nederlandse vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen.Het beheerd vermogen door Delen Private Bank bedraagt nu 22,8 miljard euro, dat van JM Finn 9,3 miljard euro. Die groeit vloeit voort uit twee factoren. Vooreerst is er de organische aangroei van de beheerde vermogens zelf. Daarnaast zijn er bijkomend nieuwe klanten. De groep telt nu 563 werknemers. Naast vermogensbeheerder is de groep ook actief als bankier met de Bank J. Van Breda. Die zag haar belegd vermogen voor het eerst de 10 miljard euro overschrijden.

De groep boekte een nettowinst van 43 miljoen euro. Het dividend beloopt 40 miljoen euro. Delen kijkt met vertrouwen naar de toekomst. De groep profileert zich als een niet-speculatieve belegger die optreedt als ‘een goede huisvader’. Risico’s worden dus geschuwd. De beheerders streven geen korte termijnwinsten na maar hebben vooral de aangroei van de portefeuille op lange termijn voor ogen.

De familie Delen, met aan het hoofd de vroegere Antwerpse wisselagent Jacques Delen ziet haar vermogen stijgen van 53,26 naar 58,47 miljoen euro, goed voor een 226ste plaats in onze ranglijst.