Villa Aurora wordt opnieuw (off-market) aangeboden

De plafondschilderingen van Villa Aurora (Eigen foto)

De Romeinse Villa Aurora is ondertussen met een vraagprijs van 467 miljoen euro erkend als het duurste vastgoed in de wereld. Casino di Villa Boncompagni Ludovisi, doorgaans Villa Aurora genoemd, werd in 1570 op het hoogste punt van Rome gebouwd en is sinds 1621 in het bezit van het hoofd van de familie Ludovisi, later de familie Boncompagni Ludovisi. Het valt vooral op door de plafondschilderingen van Carvaggio, Guercino, Tassi en Domenichino. Na een geschil tussen de erfgenamen van wijlen Prince Nicolò Boncompagni Ludovisi staat de villa nu opnieuw te koop. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, kreeg eerder de opdracht een koper te zoeken voor de villa maar nu bedankt hij voor de eer.

De 2.200 vierkante meter van Villa Aurora samen met een klein perceel grond is nog steeds in het bezit van de familie Ludovisi. Luxe vastgoed specialist Ignace Meuwissen kreeg eerder de opdracht van Princess Rita Jenrette Boncompagni Ludovisi – formerly Rita Carpenter – om Villa Aurora te verkopen. De van oorsprong Amerikaanse vrouw had het iconische pand verworven via haar echtgenoot Prince Nicolò Boncompagni Ludovisi, overleden in 2018. Meuwissen had via zijn netwerk en samenwerking met Bloomberg verschillende potentiële cliënten opgelijst, inclusief een Belg die interesse had in Villa Aurora. Volgens Meuwissen zou 100 miljoen een aannemelijker bedrag zijn als aankoopprijs omdat er veel restricties opgelegd zijn door de Italiaanse staat. Na een erfenisdiscussie werd de hele operatie echter on hold gezet.



Nieuwe documenten tonen nu aan dat Villa Aurora momenteel opnieuw off-market aangeboden wordt door Barnes. Die heeft gezamenlijk met de notaris van de erfgenamen Meuwissen gecontacteerd om het opnieuw aan zijn potentieel aan te bieden, maar wel met nieuwe voorwaarden. Nu wordt het aangeboden als off-market en moet er een bod komen onder gesloten omslag. Meuwissen stelt hier niet te willen aan meewerken. Vastgoedmakelaars of intermediairs moeten gerespecteerd worden op basis van hun kunnen en niet onderbetaald worden, zo klinkt het. De erfgenamen hebben volgens de vastgoed specialist een niet aanvaardbaar voorstel overgemaakt. Daarbij komt dat de Italiaanse staat steeds een voorkooprecht heeft. Villa Aurora staat niet meer centraal, maar is eerder het onderwerp van een soap serie die jaren kan aanslepen, aldus nog Ignace Meuwissen.

Vorig jaar kon u hier al kennismaken met de Villa Aurora. U kan de video hier nog eens herbekijken.