Vivaldis krijgt 30 miljoen euro vers kapitaal mee

Paul Buysse
Paul Buysse

De uitzendgroep Vivaldis krijgt 30 miljoen euro nieuwe groeimiddelen. 45 procent daarvan komt van de holding Dovesco. Die is in handen van Gregory en Anthony De Clerck, twee zonen van ondernemer Jan De Clerck, en dus kleinzonen van de vorig jaar overleden Roger De Clerck. De familie van Paul Buysse houdt iets meer dan 10 procent aan. De familie Buysse behoort tot de eerste aandeelhouders van het snelgroeiende Vivaldis. Ook CEO Anke Ulens staat voor 10 procent van de nieuwe kapitaalstructuur.



Buysse & Partners vroeg consultant EY begin dit jaar om te zoeken naar een partner voor Vivaldis om zo de groeiplannen te ondersteunen. Die analyse resulteerde in de instap van de broers De Clerck. Dovesco is een onderdeel van de Domo-groep. De familiale investeringsmaatschappij heeft een tiental participaties, waaronder de fitnessketen Jims, de producent van diepvriesmaaltijden Frigilunch en de ballonnenproducent Belbal. Naast de familie Buysse en het mangement blijven ook een aantal andere families aandeelhouder zoals de familie Van Antwerpen.

Buysse & Partners stapte in 2009 in Vivaldis. De uitzendgroep had toen 16 kantoren en realiseerde een omzet van 19 miljoen euro. Eind vorig jaar waren er 57 kantoren en bedroeg de omzet 82 miljoen. Dit jaar is het de bedoeling dat Vivaldis de kaap van 100 miljoen rondt. Vivaldis wil nu zijn positie in Oost- en West-Vlaanderen en Wallonië versterken.