VOETBALGELD – RadioShack legt beslag op KV Kortrijk

Vincent Tan

De Amerikaanse groep General Wireless Operations Inc heeft vandaag bewarend beslag ingesteld tegen de eersteklasser K.V. Kortrijk. De West-Vlaamse voetbalclub is in handen van de Maleisische zakenman Vincent Tan. Die wordt er nu door General Wirelss van beticht een internationale arbitragebeslissing ten gunste van de Amerikanen niet na te leven. In Kortrijk gonsde het de voorbije weken ook van de geruchten dat Tan de ploeg te koop zou hebben gezet, iets wat de clubverantwoordelijke Matthias Leterme, zoon van Yves Leterme, altijd heeft ontkend.

Tan is eigenaar van een aantal voetbalclubs over de hele wereld, waaronder Cardiff City, de Los Angeles Football Club en FK Sarajevo. Hij is ook eigenaar van het bedrijf Berjaya Retail S. Berhad dat niet heeft voldaan aan een internationale arbitragebeslissing ten gunste van General Wireless Operations Inc. Via Berjaya Corporation en Berjaya Retail beschikt Tan over eigendomsbelangen in verschillende bedrijven, waaronder Starbucks, Wendy’s, Krispy Kreme, 7-11, Singer, en Kenny Rogers. Berjaya Retail, dat in handen is van de heer Tan, is tevens eigenaar van de Maleisische franchisen 7-11 en Singer, zo zegt het Amerikaans bedrijf in een persbericht.



General Wireless Operations Inc., dat handelt onder de naam RadioShack, is een bedrijf voor consumentenelektronica en een toonaangevende nationale retailer van innovatieve technologie en elektronische producten. In 2015 verwierf General Wireless Operations Inc. het legendarische en Amerikaanse in 1921 opgerichte merk RadioShack.