VOETBALGELD – Sam Baro ruimt op bij AA Gent (en neemt zelf plaats in)

Sam Baro (Foto: Belga Images)

HR ondernemer Sam Baro heeft afscheid genomen van Hein Vanhaezebrouck als hoofdcoach van AA Gent en meteen ook van voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie. Baro wordt zelf zowel CEO als voorzitter van de Oost-Vlaamse voetbalploeg. En zijn ambities zijn niet gering. “We willen mooi, atractief, dominant en aanvallend voetbal spelen. Een club als Gent, die toch vaak tot de top 5 heeft behoord, willen we daar ook houden met een echte winnaarsmentaliteit. We hebben tien jaar op rij Europees voetbal behaald en dat willen we blijven doen. Ook in de Beker van België zullen we alles op alles zetten om af en toe hoog te scoren.” zo zegt hij. Ondertussen werkt hij ook verder aan de expansie van zijn HR-bedrijf Planet Group.

Baro maakte een en ander bekend bij de voorstelling van Wouter Vrancken als nieuwe coach van AA Gent. Vrancken tekent een contract voor drie seizoenen. De persconferentie daarvan vond plaats in de Planet Group Arena, de vroegere Ghelamco Arena die nu de naam draagt van het bedrijf van Baro. Sam Baro neemt als voorzitter en CEO de mandaten over van zowel De Witte als Louwagie over. Hij wordt daarin bijgestaan door twee zakelijke adviseurs, Giovanni Verkooren en Kjeld Fort, die overkomt van Club Brugge, waar hij tot eind vorig jaar coördinator van de scouting was. Die laatste begint op 1 juli aan zijn nieuwe job.



Ondertussen werkt Baro aan de groei van zijn HR bedrijf Planet Group. In mei 2023 nam zijn bedrijf Nurse & Co over en in februari dit jaar volgde Solid Talent. Recent kwam daar ook Bizztalent bij, een detacheringsbedrijf voor specialisten in IT-infrastructuur. Dat Antwerpse bedrijf telt 135 medewerkers in België. Die komen bij de ongeveer 165 IT-medewerkers van het Gentse hr-dienstenbedrijf. De hele groep heeft dan na de overname meer dan 2.000 medewerkers – bedienden, freelancers, backofficemedewerkers – en een omzet van 125 miljoen. Baro verkocht eerder al een belang van 30 procent in zijn bedrijf aan de durfkapitalist Creafund. Baro wil de komende vijf jaar met zijn hr-bedrijf uitgroeien tot een groep met 250 miljoen euro omzet, deels via overnames.