Volvo gaat met slaapauto concurrentie aan met vliegtuig

Volvo heeft zijn autonome conceptcar 360c voorgesteld. De designers van Volvo hebben een zelfrijdende auto bedacht die met het vliegtuig of de trein moet kunnen concurreren voor trips op één continent over middellange afstanden van zo’n 300 kilometer. De 360c is een volledig autonoom voertuig dat zijn passagiers van deur naar deur kan brengen. Zo worden veiligheidscontroles en wachttijden in stations en luchthavens vermeden: de 360c staat altijd vertrekkensklaar.



De 360c kan worden omgevormd tot een salon, een ontspanningsruimte, een kantoor of zelfs een slaapkamer. Het is een futuristische visie op reizen in je eentje, als koppel of met het gezin. (Lees verder onder de foto)

Noblesse oblige, dus heeft Volvo veel aandacht besteedt aan veiligheidsaspecten. Zo gebruikt het de conceptcar ook om aandacht te vragen voor de noodzaak om een universele veiligheidsstandaard in te voeren voor de communicatie tussen zelfrijdende voertuigen. Volvo maakt bijvoorbeeld gebruik van buitengeluiden, kleuren, visuals en bewegingen om de intenties van het voertuig duidelijk te maken aan andere weggebruikers, maar dan moeten de andere constructeurs logischerwijze ook wel dezelfde ‘taal’ hanteren.