VTM haalt Rode Duivels binnen inclusief nieuwe ‘Nations League’

Rode DuivelsVanaf september 2018 zullen alle interlands van de Rode Duivels te zien zijn op VTM. De commerciële zender kocht de uitzendrechten voor de kwalificatiewedstrijden van de Belgische nationale ploeg voor het EK 2020 en het WK 2022. De openbare omroep VRT verliest daarmee de rechten voor de Rode Duivels. De Europese voetbalbond UEFA gaat in zee met Medialaan, de mediaholding boven VTM die voor gelijke delen in handen is van Christian Van Thillo en de familie De Nolf. In totaal gaat het om 40 wedstrijden van de Rode Duivels.



“Ik ben ongelooflijk blij dat na meer dan 10 jaar de Rode Duivels vanaf 2018 opnieuw naar VTM terugkeren. Voetbal is voor VTM Nieuws enorm belangrijk”, zegt algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack. Het rechtenpakket omvat ook een belangrijke vernieuwing: de ‘UEFA Nations League’. In dit nieuwe landentoernooi nemen naast België nog 54 landen deel. De competitie gaat grotendeels door tijdens de oneven jaren, wanneer er geen EK of WK is.

Concreet zullen de 55 landenploegen worden ingedeeld in divisies van sterkte. De verschillende poules zullen uit drie of vier landen bestaan. Die spelen een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar. Promoveren en degraderen is mogelijk. Een coëfficiënt bepaalt in welke groep een land start. De eerste zes speeldagen van elke groep zijn geprogrammeerd tussen september en november 2018. De vier groepswinnaars uit de topdivisie strijden dan in de zomer van 2019 op neutraal terrein om de titel. Dat ‘Final Four’-toernooi vindt in de oneven jaren plaats, als er geen EK of WK-eindronde is.