Walter Nonneman bestuurder bij KBC

Professor emeritus Walter Nonneman is benoemd tot bestuurder van zowel KBC als KBC Group. Nonneman komt op de prestigieuze bestuurdersstoel te zitten als vertegenwoordiger van de Cera groep. Zijn benoeming moet worden goedgekeurd door de algemene vergadering in mei dit jaar. Nonneman doceerde economie aan de Universiteit Antwerpen en onderscheidde zich door te stellen dat toenemende migratie onder bepaalde voorwaarden positieve effecten heeft op de economie.



Nonneman is niet de enige nieuwkomer bij KBC. Zo volgt Katelijn Callewaert Luc Discry op die met pensioen gaat als gedelegeerd bestuurder bij Cera en KBC Ancora. De West-Vlaamse Callewaert was van 1981 tot eind 2014 werkzaam bij PwC Tax Consultants. Momenteel is ze gedelegeerd bestuurder bij Cera en KBC Ancora.

Ook Lode Morlion en Ghislaine Van Kerckhove zien hun mandaten bij Cera aflopen. Zij worden vervangen in de raden van bestuur van KBC door Walter Nonneman en Matthieu Vanhove. Nonneman is extern bestuurder bij Cera en onafhankelijk bestuurder bij Fluxys Belgium. De Bruggeling Matthieu Vanhove is onder meer bestuurder, directeur en lid van het managementcomité bij Cera.