Warren Blust wordt op zijn 21ste eigenaar van stoeterij De Kraal

Warren Blust op een video van ImmoFluisteraar die bemiddelde bij de transactie.

Een droom die waar wordt.” zo zegt de 21-jarige student rechten Warren Blust over het feit dat hij, met steun van zijn familie, eigenaar is geworden van het complex De Kraal in Zandhoven. De Kraal staat voor een domein van 8,7 hectare met daarop alles voor de exploitatie van een hippische fokkerij, annex luxe villa. Verkoper van de stoeterij is de ondernemer Victor Theeuwes. Die zal de jonge Warren Blust het eerste jaar na de overname blijven begeleiden. Dat is al zo voor de organisatie van de drie sterren jumping De Kraal International die midden augustus dit jaar opnieuw doorgaat, post-corona.

De Kraal omvat onder meer 2 overdekte rijhallen, 2 buitenpistes, 73 ruimte stallen, 4 zadelkamers en 4 luxueuze wasplaatsen met solarium. De aanpalende villa situeert zich in een achterliggend bos op een perceel van 1,6 ha. Warren Blust kocht de stoeterij over samen met zijn ouders. Zijn vader is professor Ronny Blust, bekend als milieudeskundige, verbonden aan verschillende expertengroepen en vicerector onderzoek aan de universiteit van Antwerpen. Zoon Warren gaat nu zijn studie even stopzetten om zich te concentreren op de De Kraal. Toch wil hij later alsnog zijn diploma rechten halen.



Victor Theeuwes gaf de Kraal de voorbije jaren een internationale uitstaling, onder meer met de organisatie van de jumping De Kraal International. Blust gaat die wedstrijd verder zetten en wil ook een dressuur wedstrijd opstarten. Theeuwes startte onder de naam Stud 111 ook een eigen fokkerij op. De familie Theeuwes moet zowat de meest nederbelgische familie zijn die er is. Vijf generaties terug nam Jan Theeuwes een windgraanmolen over in het Nederlandse Baarle-Nassau. Nu exploiteert Victor Theeuwes met zijn broer een bedrijf van gemengd veevoeder in het Belgische Baarle-Hertog, goed voor een opgebouwd vermogen van 15 miljoen euro.