Willemen koopt familie Kumpen uit

kumpenDe familie Kumpen stapt uit het gelijknamige Limburgse bouwbedrijf dat helemaal in handen komt van de Mechelse familiale bouwgroep Willemen. Aanleiding voor de overname door Willemen is het ontbreken van familiale opvolging. Geen van de negen kinderen van Paul Kumpen, zijn broer Robert en zijn neef Jan hebben interesse in het bouwbedrijf. De overname was eigenlijk aangekondigd. In 2011 nam Willemen de wegenbouwer Aswebo over. Die controleerde al 50 procent van Kumpen.



De overname wordt pas afgerond op 1 januari 2018. De waardebepaling van het bedrijf zal gebaseerd zijn op de cijfers van 2017. Johan Ceyssens, de 65-jarige CEO van Kumpen, blijft nog aan tot na de overname in 2018. K-Boringen, het bedrijf binnen Kumpen dat gespecialiseerd is in het boren van tunnels, en de activiteit projectontwikkeling, die Jan Kumpen leidt, zijn niet betrokken bij de overname.

Paul Kumpen is momenteel ook voorzitter van de Vlaamse werkgeversfederatie Voka. Hij controleert het grootste deel van het bedrijf. Reeds in 1996 verdeelde hij zijn aandelen in het bedrijf via een schenking aan zijn vier kinderen. Eén van hen, Anthony, is Europees kampioen Nascar-racen.