Wat wordt het nieuwe Brugse merkteken?

brugge-beurszaalDe stad Brugge wil midden 2018 starten met de bouw van een nieuwe beurs- en congreshal op de plaats van de huidige, versleten hal op het Beursplein. Het nieuwe gebouw mag veertig miljoen euro kosten. Onder meer de gewezen Vlaams Bouwmeester Bob van Reeth koos vijf kandidaten uit 10 ingediende voorstellen. “De kwaliteit is ongelooflijk groot”, zegt hij daarover. “We hebben hier te maken met internationale toppers. Het zijn bureaus die de afgelopen jaren wat bewezen hebben en die alle vijf uniek zijn in hun soort.” U kan hier alvast kennis maken met de vijf ontwerpers.Deens bureau Bjarke Ingels Group met iconische stijl én Brugs architectenbureau Salens. Referentie: Two World Trade Center in New York.

two-world-trade-center

Atelier Kempe Thill & Architecten Groep III. Nederlands-Belgisch samenwerkingsverband met Besix Red als ontwikkelaar. Referentie: Energyville KU Leuven op de oude mijnsite in Genk.

energyville

Souto de Moura en META architecten, een van de bekendste architecten van Portugal. Referentie: Estadio Municipal van Braga.

estadio-municipal

KAAN Architecten uit Nederland met aannemer Jan De Nul. Referentie: Gerechtshof Amsterdam-Zuid.

gerechtshof-amsterdam

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA). Referentie: Vogelneststadion in Peking.

vogelnest-stadion