Wouter Vandenhaute koopt Superprestige veldrijden

Sportondernemer Wouter Vandenhaute breidt zijn perimeter uit naar het veldrijden. Via Flanders Classics is hij nu al actief in het wielrennen, met de Ronde van Vlaanderen als kroonstuk. Nu neemt Flanders Classics de Superprestige over van de vzw Verenigde Veldritorganisatoren. De Superprestige is het oudste regelmatigheidscriterium in de cyclocross, dat dit jaar aan zijn 37ste editie toe is. Het criterium omvat acht veldritten in België en Nederland: Gieten (NL), Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke.De 74-jarige Etienne Gevaert, eigenaar van de veldrit in Gavere en bezieler van de Superprestige, wordt erevoorzitter van de nieuwe structuur. Ook in het seizoen 2018-2019 zal aan het einde de Superprestigetrofee worden uitgereikt aan de meest regelmatige veldrijder in de acht cyclocrossen die dit regelmatigheidscriterium omvat. Sven Nys is de recordhouder wat betreft het aantal eindoverwinningen. Van de 36 voorgaande edities was hij liefst dertien keer de meest regelmatige.

Wouter Vandenhaute: “We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen. Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen. Het veldrit- en het wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over, dat heeft Wout Van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Flanders Classics is blij dat we het vertrouwen krijgen van Etienne Gevaert en zijn ploeg om het veldrijden verder uit te bouwen.”

Sven Nys reageerde op Twitter opgetogen op het nieuws. “Proficiat Wouter Vandenhaute. Laat dit de stap zijn naar nog meer professionalisme. #crossiscoming”, zo schreef de ‘Kannibaal van Baal’.