Xior is 115 miljoen euro waard

Xior posterDe groep Xior Student Housing heeft zijn beursprospectus voorgesteld. Daaruit blijkt dat de waarde van de specialist in de verhuur van studentenkamers wordt vastgelegd op om en bij 115 miljoen euro. Stichter Ben Van Loo, CEO Christian Teunissen en CFO Fredrik Snauwaert zijn daarbij samen goed voor 26 miljoen euro. Die cijfers gaan er wel van uit dat de beursintroductie succesvol verloopt.Xior Student Housing is eigenaar en beheerder van 2.000 studentenkamers in België en Nederland. De waarde van die vastgoedportefeuille wordt geschat op 196 miljoen euro. De nieuwe financiële middelen moeten dienen om de huidige positie te consolideren om daarna verder door te groeien.

Bij de beursgang zal de portefeuille 48 gebouwen omvatten, waarvan 37 in België. 82 procent van alle huurinkomsten wordt gehaald uit de studentenhuisvesting. De rest komt grotendeels uit winkels onder de studentenkamers. De bezettingsgraad bedraagt vandaag 97,8 procent. 85 procent van de kamers bevinden zich in België, vooral in Leuven, Gent en Antwerpen, de overige in Nederland. Bij de beursgang zal de schuldgraad naar verwachting 43,94 procent bedragen. Na de beursgang zal Xior drie bijkomende gebouwen verwerven, goed voor honderd extra kamers.

De introductieprijs is vastgesteld op 25 euro per aandeel. Er worden minimaal 2,86 miljoen en maximaal 3,37 miljoen aandelen aangeboden. De marktkapitalisatie zal bij de start in de buurt van 115 miljoen euro uitkomen. Intekenen kan tot 8 december tenzij er vervroegde afsluiting komt.

Aloxe, de vastgoedvennootschap van Van Loo en Teunissen, brengt bij de beursgang 23 gebouwen in. Daarmee zal de vennootschap 23 procent van alle aandelen controleren die dan 26 miljoen euro waard zijn. 45 procent van Aloxe is in handen van de oprichter van Xior Ben Van Loo. Eenzelfde percentage berust bij Teunissen die in 2008 een carrière in het bank- en verzekeringswezen inruile voor de opstart van Xior. De overige 10 procent van Aloxe zijn in handen van CFO Frederik Snauwaert.