Zo vieren de Rijke Belgen hun verjaardag

Marc Coucke

Marc Coucke (Omega Pharma): 50ste verjaardag in zijn gerenoveerde kasteel Mijl Eke in Merelebeke. Het 19de-eeuwse neoclassicistische buitengoed beschikt over een orangerie ter grootte van een huis en verschillende bijgebouwen. In één er van heeft Kamagurka zijn schilderatelier. Om zijn verjaardag te vieren, heeft Coucke op het domein een reusachtige feesttent laten opzetten.Joris Ide: vierde zijn 55ste verjaardag op zijn domein met paardenstoeterij in Knokke. Op het feest dat Ide in 2009 organiseerde voor de achttiende verjaardag van zoon Enzo trad de Franse elektronische groep Disco Bitch op met haar hitC’est beau la bourgeoisie. Het filmpje van het optreden werd een hit op YouTube. Zijn feestjes zijn ware show-events waarop hij voor zijn rijke gasten de luxeproducten van zijn firma’s, zoals uurwerken en jachtgeweren, tentoonstelt.

Yvan Vindevogel(co-oprichter van Omega Pharma): kocht het Kortrijkse hotel Damier over van de familie Francis De Clerck (Beaulieu), vierde er zijn vijftigste verjaardag met enkele honderden gasten, vooral uit de lokale West-Vlaamse beau monde.

Gaëtan Hannecart (Matexi): Hannecart kocht in Nevele het kasteel van de adellijke familie de Kerckhove. Hannecart liet het landgoed met zijn indrukwekkende tuin zorgvuldig restaureren. Eind september gaf hij er een feestje dat drie dagen duurde. De eerste avond voor zakenrelaties, de tweede avond voor vrienden en op dag drie konden ook de kinderen hun schoolvriendjes uitnodigen. Centrale inzet: een circus met dromedarissen, clowns en acrobaten.

Filip Balcaen (ex-Balta): kocht het kasteel van Spiere-Helkijn kocht liet het restaureren en inrichten in Louis XV-stijl, goed voor een jaarlijks groot feest.

Fernand Huts (Katoennatie): in 2005 vierde Huts vier dagen lang ‘150 jaar Katoen Natie’, goed voor elfduizend genodigden, uit alle hoeken van de wereld, konden in Burcht Singelberg onxder meer genieten van toneel, musical en een rockfestival met een live optreden van Gabriel Rios.

(Gelezen in De Standaard, artikel van Pascal Dendoven)