Zware verliescijfers voor Franse familie Halley

De Franse investeerder Olivier Halley heeft een minwaarde geïncasseerd op zijn Belgische holding Syboli van 50 miljoen euro. Over 2015 kijkt de holding aan tegen een verlies van 99 miljoen euro. Oorzaak van die negatieve cijfers is de Franse keten van kinderkleding Du Pareil au Même (DPAM) die mee slachtoffer is van de crisis in de kledingdistributie. DPAM werd begin vorig jaar door Halley afgestoten. Zijn bedrijf is nu nog actief in de distributie van wijn en alcoholhoudende dranken. Maar ook daar wordt verlies geboekt.De familie Halley is afkomstig van Normadië in Frankrijk. Ze ligt aan de basis van de distributeur Promodès die in 1999 fusioneerde met Carrefour. Olivier Halley vestigde zich daarop in Watermaal-Bosvoorde. In 2008 nam hij de distributeur van kinderkleding DPAM over. Vanaf 2014 ging het echter achteruit met het bedrijf. Na zware verliescijfers werd DPAM begin 2016 verkocht aan de concurrent Zemmour. Daar werd in 2015 een verlies op genomen van 50 miljoen euro. Daarmee zou het verlies volledig verwerkt zijn.

Halley is ook eigenaar van de wijnkastelen Meursault en Marsannay in de Bourgogne. Die zien hun verkoop stijgen, maar die cijfers worden gecounterd door de mindere verkoop van de groep HP W&S, distributeur van alcoholhoudende dranken.

Het kapitaal van Syboli werd dit jaar ondertussen opgetrokken met 33,5 miljoen euro via de Luxemburgse holding Bienne van de familie Halley.