Frère wordt concurrent van Verhulst en Bourlon

LoopingGert Verhulst en Hans Bourlon, de sterkhouders van de groep Studio 100, krijgen er een concurrent bij en wel nog niet de minste. De miljardair Albert Frère verlegt zijn aandacht naar de ontspanningsindustrie. Via zijn investeringsvehikel Ergon neemt hij de groep Looping over. Die exploiteert 11 pretparken in Europa waarvan 7 in Frankrijk. Studio 100 is zelf ook op zoek naar expansie in de pretparkensector via overnames. Eerder al liep het de overname mis van het Franse park Walygator.



Ergon heeft een akkoord bereikt met de eigenaar H.I.G. Capital, een investeringsfonds, en Looping Group zelf. Het management van het bedrijf investeert mee in de overname. De deal zou binnen enkele maanden moeten zijn afgerond.

Looping werd gecreëerd in 2011 via de overname van zeven pretparken van Compagnie des Alpes, de eigenaar van de Belgische pretparken Walibi en Bellewaerde. Daarop volgde vier overnames van pretparken in Frankrijk en Spanje. Loping staat nu voor de volgende parken in Frankrijk: Parc Bagatelle in Merlimon, Normandië, Grand Aquarium in Saint-Malo, Cobac Parc nabij Saint-Malo, Parc Mini-Châteaux en de Grand Aquarium de Touraine nabij Amboise, Parc Planète Sauvage nabij Nantes en tenslotte Mer de Sable nabij Ermenonville. Daarbij komen een park in Zwitserland, Aquaparc, Nederland, Avonturenpark Hellendoorn, Verenigd Koninkrijk, Pleasurewood Hills en Isla Magica in Spanje. Looping staat voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.