Rijkste Belg Alexandre Van Damme verhuist naar Zwitserland

vandamme-rtbfAlexandre Van Damme, de grootste individuele aandeelhouder van de biergigant AB Inbev en meteen de Rijkste Belg, heeft een domein gekocht van 21.000 vierkante meter in het Zwitserse plaatsje Chéserex, in de buurt van Genève. Hij heeft zijn domicilie verlegd van Brussel naar Chéserex. Hij behoudt zijn kantoor in Brussel maar pendelt nu tussen beide plaatsen met zijn privé-jet. Vandamme is geobsedeerd door veiligheid en anonimiteit. Dat, plus het aantrekkelijk Zwitsers fiscaal regime, gaven blijkbaar de doorslag voor zijn verhuis.



vandammeHet nieuws circuleerde al een tijdje maar is nu bevestigd door de Tijd en het Franstalige tijdschrift Médor. De redacties baseren zich daarbij op officiële Luxemburgse vennootschapsstukken waarop het nieuwe domicilie is vermeld.

Van Damme, die ook actief is in het bestuur van RSC Anderlecht, geeft nooit interviews. Er bestaan geen foto’s van de man. Gekend is het verhaal dat hij op bezoek was bij Anderlecht voorzitter Vanden Stock wanneer die bezoek kreeg van een persfotograaf. Waarbij Van Damme letterlijk de benen nam en vluchtte via een achteruitgang. Toen hij vorig jaar toch gefilmd werd door de RTBf in de tribune van RSC Anderlecht, was hij daar duidelijk niet mee opgezet.