Rijkste Belg investeert fors in disruptief Aziatisch onderwijs

xseedDe Belgische holding Verlinvest, in handen van de families de Spoelberch en de Mévius, investeert meer dan 10 miljoen euro in XSEED Education. Dat bedrijf ontwikkelt een softwareplatform als onderwijstool voor het lager onderwijs. Daarbij verschuift de nadruk van memoriseren naar intrinsieke aanleg van het kind. Het bedrijf noemt zichzelf een disruptieve kracht in het klassieke onderwijs gebaseerd op gedrukte schoolboeken. XSEED verkocht nu al 1 miljoen pakketten. De nieuwe middelen van Verlinvest moeten de verkoop mogelijk maken van 10 miljoen pakketten, voornamelijk in India, zo zegt XSEED in een persbericht.



XSEED heeft zijn hoofdkwartier in Singapore met ontwikkelingscentra in Delhi en Bangalore. Het programma van het bedrijf wordt gebruikt door 75.000 leraars die daarvoor zijn bijgeschoold. Ze hebben samen 1 miljoen leerlingen in 3.000 scholen in 8 landen. Het programma, dat luistert naar de naam “5-Step Curriculum cum Training”. Het wil klassieke leercriteria zoals van buiten leren, angst voor straf en de ontkenning van individuele eigenschappen ombuigen naar creatief denken.

De software ontwikkelaar werkte eerder al een eerste kapitaalronde succesvol af. Volgens Verlinvest-voorzitter Frederic de Mévius sluit XSEED goed aan bij de ambitie van zijn holding om te investeren in gedurfde projecten in de consumentensector.