Robur en Talpe zetten 17 miljoen klaar voor Dirickx

Het durfkapitaalfonds Robur Capital en de holding Telesco hebben samen de nieuwe holding Stachel opgericht. Die krijgt een kapitaal mee van 17 miljoen euro waarvan 7 miljoen volstort in geld. Telesco overkoepelt momenteel drie bedrijven actief in de productie van omheiningen en poorten. Het bedrijf is in handen van de familie Talpe-Segaert. Samen met Robur plannen ze de overname van de belangrijke Franse hekwerkfabrikant Dirickx.



De familie Talpe-Segaert controleert zowel het bedrijf Segaf, een plaatser van afsluitingen, als Kopal, een fabrikant van poorten en omheiningen. De bedrijvengroep werd in 1931 opgericht door Julien Segaert en omvat ook de Duitse hekkenfabrikant K.Kraus en de palenfabrikant B.R.T. in Maasmechelen. Ze werken onafhankelijk samen onder de koepel Telesco.

De overname van Dirickx werd aangebracht door Wim Deblauwe, oprichter van het Robur Capital fonds. Het Franse Dirickx staat voor een omzet van 123 miljoen euro en is daarmee een stuk groter dan Telesco dat staat voor een omzet van 50 miljoen euro. Dirickx zou nummer 4 zijn op Europese schaal. In de overnameconstructie houdt Robur 51 % aan, Telesco 49%.