AB Inbev koopt Australische brouwer 4 Pines (met een beetje humor)

De biergigant AB Inbev, in handen van de Rijkste Belgische families, koopt de Australische brouwerij 4 Pines over. Jaron Mitchell, die de Australische brouwerij mee uit de grond stampte, maakt het nieuws bekend met een (Australische) grap. “De werkelijkheid is dat we op een goede vrijdag nog iets gingen drinken na het werk in de Truck Bar (een café in handen van 4 Pines, nvdr). We praten er over de mogelijkheid AB Inbev over te kopen. We stelden voor drie geiten te betalen, samen met een broodrooster en 315 dollar in 5 cent munten maar dat maakte ze niet echt enthousiast. Wat we wel ontdekten, was dat zij zeer geïnteresseerd waren om ons te kopen.”4 Pines brouwt speciaalbieren in Brookvale en Manly, twee deelgemeenten gelegen aan de noordelijke stranden van Sidney. In een iets meer ernstige commentaar zegt Michell dat ze na 10 jaar werken niet bereid waren hun principes op te geven aan het grote AB Inbev. En naar zijn zeggen is dat ook niet gebeurd.

Jan Craps, regio-verantwoordelijke voor AB InBev, is tevreden met de overname: “Iedereen die Jaron kent, weet dat ze dingen anders doen. Daarom waren we ook zo geïnteresseerd in hen. 4 Pines innoveert echt en bezit een waarde gedreven cultuur. Dat is zeer belangrijk voor ons. 4 Pines zal blijven doen wat ze nu doen: plezier maken en uitzonderlijk bier brouwen.”

4 Pines wordt ondergebracht bij ZX Ventures, de AB Inbev dochter die speciaal werd opgericht om te diversifiëren in nieuwe cultureel verankerde producten.