AcademicsLab boekt verlies weg (met geld van de familie Vlerick)

David Vlerick. (Foto: LinkedIn)

De Gentse start-up AcademicLabs boekt een verlies weg van 2,1 miljoen euro na een kapitaalverhoging van 0,79 miljoen. AcademicLab profileert zich als een intelligentieplatform dat wetenschappelijk-industriële data verzamelt en verkoopt, hoofdzakelijk aan de farma industrie. De Kortrijkse familie Vlerick is één van de belangrijkste investeerders in het jonge bedrijf. David Vlerick is er bestuurder.

AcademicsLab verzamelt data van 150.000 onderzoekslaboratoria, 4 miljoen individuele wetenschappers en 31.000 startups en spin-offs verenigd met hun groepsleider, het onderzoek waarop ze zich vandaag richten, hun publicaties, gefinancierde projecten, patenten, klinische proeven, leiderschap en technologieën. Al die kennis wordt doelgericht aangeboden en verkocht aan bedrijven die zoeken naar intelligentie in hun R&D-ecosysteem.



De start-up werkt onder meer met kapitaal van de familie Vlerick. Binnen die familie laat de 68-jarige baron Philippe Vlerick meer ruimte voor zijn zoon David Vlerick die investment manager is binnen het familiaal bedrijf. Zijn zus Elisa werkt als juriste voor de groep. Haar zus Barbara staat als juriste mee aan het hoofd van Deliveroo for Work Belgium. De oudste zoon Michael is doctor in de filosofie en doceert aan de universiteit van Tilburg. Hij is bestuurder van het familievehikel Midelco en van CBC, de Waalse KBC-dochter. De Vlericks zijn een traditionele familiale verankeraar van de Vlaamse bank-verzekeraar KBC.