Amaury Cordeel: tegen 300 per uur over de E17

De 18-jarige Amaury Cordeel plaatste op zijn TikTok-pagina een video waarin hij aan hoge snelheid over de E17 raast. De bewuste video werd intussen verwijderd, maar Cordeel filmde snelheden tot 300 kilometer per uur. De jonge Cordeel gaat door voor een racetalent. In mei dit jaar maakt hij normaal zijn debuut in de Formule 3, de laatste stap naar de Formule 1 races. Amaury Cordeel is de zoon van Filip Cordeel, de huidige CEO van de gelijknamige familiale bouwgroep uit Temse. In een reactie laten de advocaten van de familie weten dat Amuary enkel filmde en niet aan het stuur zat van de betrokken wagens.



Amaury Cordeel maakt in mei zijn debuut in de Formule 3 en wel op de Campos Racing op het circuit van Barcelona. Op 29 augustus staat de Grote Prijs van België op het programma, op Spa-Francorchamps. Cordeel won in 2018 het Spaanse kampioenschap in de Formule 4. Daarna won hij ook twee races in het F4-kampioenschap van de NEZ (Noord-Europa en Nederland) en een in het F4-kampioenschap van Dubai.

De familie Cordeel maakte furore als succesvolle bouwgroep met zetel in Temse, in de schaduw van de vroegere Boelwerf langs de Schelde. Vandaag de dag wordt de skyline van Temse gedomineerd door Cordeel. Op de 40 hectare langs de Schelde die voor woningbouw is voorzien, staan 600 appartementen. Allemaal gebouwd door Cordeel. De grote appartementsblokken hebben zicht op de rivier. Cordeel bouwde ook het nieuwe hoofdkwartier van Barco en bouwden mee aan het Antwerpse MAS. Momenteel bouwt het bedrijf onder meer het nieuwe vaccinatiecentrum Vaccinopolis in Antwerpen en de nieuwe woontoren op Living Tomorrow in Vilvoorde. Filip Cordeel van zijn kant schuwt de pers en geeft geen interviews. In 2007 werd hij 21 dagen opgepakt in een gerechtelijk fraude onderzoek. Vier jaar later was hij betrokken bij een zwaar verkeersongeval met overdreven snelheid.