Armonea gewaardeerd op 209 miljoen euro

ArmoneaArmonea, de Belgische marktleider inzake rust- en verzorgingstehuizen, krijgt een waarde mee van 209 miljoen euro. Dat blijkt uit de oprichting de holding Armonea Group. Daarin brengen de twee aandeelhouders, enerzijds de familie Van den Brande en anderzijds de families de Mévius en de Spoelberch, grootaandeelhouders van AB Inbev, elk 50 procent in van Armonea. Recent deed Armonea zijn intrede op de Spaanse en Duitse markt. Volgens Frédéric de Mévius bestaat er op korte termijn geen ambitie om bijkomende buitenlandse markten aan te snijden. Ook beursplannen zijn er voorlopig niet.



De waardering van Armonea Group sluit aan bij een eerdere herschikking die de familie Van den Brande vorig jaar doorvoerde. Haar belang in Armonea werd toen voor 105 miljoen euro ondergebracht in Oaktree Invest. De controle over Armonea loopt over de Nederlandse STAK (Stichting Administratiekantoor) Armonea. Bij de creatie van Armonea groep zijn ook een aantal niet stemgerechtigde aandelen voorzien voor het management, zijnde Christiaan Cools. Die aandelen hebben wel recht op extra dividend van 0,01 procent. Onafhankelijk bestuurder van Armonea is voormalig VBO-topman Rudi Thomas.

In België controleert Armonea 82 instellingen. Recent realiseerde de groep overnames in Duitsland en Spanje. In de krant L’Echo zegt Frédéric de Mévius dat beide buitenlandse overnames eveneens zijn ondergebracht in de nieuwe holding. Hij ontkent verder dat Armonea een beroep zou doen op de beurs om zich verder te financieren.