Avengers moeten nu ook nog Kinepolis redden !

De bioscoopgroep Kinepolis, met de familie Bert als referentie aandeelhouder, zag zijn aantal bezoekers in het eerste kwartaal met 6 procent dalen tot 8,8 miljoen. Vooral de Belgische bioscoopganger liet het afweten. In eigen land kelderde het aantal bezoekers met 23,5 procent. De groep ziet de oorzaak in een mager filmaanbod. Maar geen paniek ! De Avengers zijn op komst. Het succes van de nieuwe Marvel-film ‘Avengers: Endgame’ compenseerde de bezoekersdaling in het eerste kwartaal al na twee weken in het tweede kwartaal. ‘In onze business is goede content een bepalende factor’, zegt CEO Eddy Duquenne.



Kinepolis geeft geen exacte cijfers, maar zegt dat ook de omzet is afgenomen. Hoewel de omzet per bezoeker in alle landen is gegroeid, kan dat de lagere bezoekersaantallen niet compenseren. Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, over het eerste kwartaal: “In onze sector is content een determinerende factor. Vorig jaar kenden we een sterk eerste kwartaal dankzij internationale succesfilms zoals ‘Star Wars: Episode VII’, ‘Black Panther’, ‘Fifty Shades’ en ‘Jumanji’ en enkele lokale topfilms zoals ‘FC De Kampioenen’, ‘Patser’ en ‘De Buurtpolitie’ in België.  Dit heeft ervoor gezorgd dat de bezoekcijfers in het eerste kwartaal 2019 zijn achtergebleven, tot dan ‘Avengers: Endgame’ op het scherm komt en, in amper twee weken tijd, de achterstand opgelopen in het eerste kwartaal compenseert.”

De top 5 van het eerste kwartaal 2019 werd gevormd door ‘Captain Marvel’, ‘How to Train Your Dragon 3’, ‘Aquaman’, ‘Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu’ en ‘Alita: Battle Angel’. De succesfilms van dit moment zijn ‘Avengers: Endgame’, ‘Dumbo’ en ‘Pokémon Detective Pikachu’. In 2019 staan nog volgende toppers op het programma: ‘Aladdin’, ‘Toy Story 4’, ‘Men in Black: International’, ‘Rocketman’, ‘Once Upon a Time in Hollywood’, ‘Spider-man: Far From Home’, ‘Fast and Furious presents: Hobbs & Shaw’, ‘The Lion King’, ‘It: Chapter Two’, ‘Frozen 2’, ‘The Good Liar’ en ‘Star Wars: Episode IX’. Ook het lokale filmaanbod wordt veelbelovend genoemd met onder meer ‘FC De Kampioenen 4: Viva Boma’ en ‘De Buurtpolitie 3’ in België, ‘Nous finirons ensemble’ in Wallonië, Luxemburg en Frankrijk en ‘Hors Norme’ in Frankijk. Op het alternatieve programma staan opera- en balletvoorstellingen, aangevuld met kunsttentoonstellingen en concerten.