Barbara De Saedeleer: financieel expert van Marc Coucke naar Paul Gheysens

Barbara De Saedeleer is operationeel directeur geworden bij de vastgoedgroep Ghelamco van Paul Gheysens. De Saedeleer maakte naam als financieel directeur en rechterhand van Marc Coucke bij Omega Pharma. Wanneer de Amerikaanse reus Perrigo Omega Pharma overnam en zich achteraf bedrogen voelde, richtte hij zijn pijlen zowel op Marc Coucke als op De Saedeleer. Beiden waren na de overname nog bestuurder van het farmabedrijf uit Deinze. En beide kregen van Perrigo geen vrijstelling van hun verantwoordelijkheid als bestuurder.



De 47-jarige De Saedeleer studeerde handels- en financiële wetenschappen aan de Vlekho in Brussel, en behaalde ook een graduaat marketing. Ze startte haar loopbaan in 1994 bij de toenmalige Paribas Bank België, die later Artesia Bank en nog later Dexia Bank België werd. Ze begon er als corporate banker, en groeide door tot zeteldirecteur Corporate Banking Oost-Vlaanderen. In juni 2004 stapte ze over naar Omega Pharma waar ze ne enige tijd chief financial officer (CFO) werd en lid van het directiecomité.

Na de (omstreden) verkoop van Omega Pharma aan Perrigo gingen de wegen van De Saedeleer en Coucke uit elkaar. Nu blijkt dus dat ze directeur werd bij Ghelamco. Ze werd meteen ook benoemd tot bestuurder van de eersteklasser RFC Antwerp, zo merkt de Tijd op, naast Paul Gheysens en zijn twee zonen. Gheysens is eigenaar van Antwerp. Daarnaast is De Saedeleer ook nog bestuurder van de vastgoedbevak Befimmo.