Boekhoudgroep Moore Belgium trekt kapitaal op met 6 miljoen euro

Isabelle Van Iseghem (Foto: LinkedIn)

De snelgroeiende boekhoudgroep Moore Belgium krijgt 6,4 miljoen euro extra middelen. Moore Belgium is in ons land naar eigen zeggen het nummer vijf in de sector van de revisoren en de consultants, na de bekende grote international spelers Deloitte, PwC, EY en KPMG. In 2020 nam de durfkapitalist Waterland 55 % van het kapitaal van Moore Belgium op. Sindsdien realiseerde de groep 32 overnames in de snel consoliderende sector van de boekhoudingskantoren. Moore groeide daarmee naar 1.200 werknemers en 135 miljoen euro groepsomzet vorig jaar. De eerste geconsolideerde balans over 2021 toont net geen 60 miljoen euro aan eigen middelen en een omzet van 102 miljoen euro. Twee weken terug werd bekend dat Moore Belgium zijn eerste Waalse concurrent heeft overgenomen. ODB telt 100 werknemers in vier kantoren in Mechelen, Waterloo, Bierges bij Waver en Kasteelbrakel, en is goed voor 10 miljoen euro omzet.

Moore Belgium werd in 1967 opgestart en uitgebouwd door de broers Marcel en Frans Verschelden. Na een splitsing van het bedrijf in 1990 in twee takken (Audit en Accountancy) en de toetreding van “Verschelden Audit” tot het Moore Stephens netwerk, kwamen beide entiteiten opnieuw samen in 2008. De organisatie groeide uit van “Verschelden Accountancy”, over “Moore Stephens Verschelden” naar “Moore Stephens Belgium” tot het huidige “Moore Belgium” in 2019.Naast het verzekeren van organische groei, investeerden Frans en zijn neven Peter en Bart Verschelden (zonen van Marcel) tijdens de jaren 2008 tot 2012 ook sterk in niet-organische groei. Dat deden ze door verschillende fusies en overnames. Samen met de lokale groei ging ook een internationale ontplooiing gepaard: in 2012 richtte Andries Verschelden, zoon van Frans, een kantoor op in China. In 2020 stapte de investeringsmaatschappij Waterland in het kapitaal van Moore Belgium wat een nieuwe fase van versnelde groei inluidde. Ook internationaal bouwt Moore Belgium verder. Naast de eigen entiteit in Shanghai, maakt Moore Belgium deel uit van het grotere internationale Moore netwerk.

Het nu overgenomen ODB moet voor Moore Belgium de springplank worden naar nieuwe overnames en groei in het zuiden van het land. Beide bedrijven kwamen overeen dat ODB in de loop van het jaar wordt geïntegreerd in Moore. Daardoor wordt Moore niet alleen nationaal actief, maar kan het tevens zijn marktleiderschap in het segment van middelgrote ondernemingen en kmo’s versterken. De deal moet ook helpen om het voor dit jaar beoogde omzetdoel van 175 miljoen euro te halen. Zonder overnames mee te rekenen mikt Moore Belgium voor 2023 op minstens 15 procent meer inkomsten. Moore Belgium wordt sinds eind vorig jaar geleid door Isabelle Van Iseghem. Ze is de enige vrouwelijke CEO van een grote consultant in ons land.