Bourlon en Verhulst bouwen tweede Maja-pretpark in Polen

De Plopsa Group, de themaparkdivisie van het Belgische amusementsconcern Studio 100, gaat een tweede Plopsa-pretpark bouwen in Polen, ditmaal in de hoofdstad Warschau. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. Die wordt gedragen door Plopsa en de Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Capital. De twee bedrijven participeren nu al in het kapitaal van Majaland Kownaty, het eerste Plopsa-park in Polen, dat dicht bij de grens met Duitsland ligt en een jaar terug de deuren opende. Studio 100, in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, maakte toen bekend in totaal 60 miljoen euro te investeren in drie Poolse pretparken.Majaland Kownaty kan een jaar na de opening een positieve balans voorleggen, met een brutobedrijfsresultaat van 40 procent van de omzet en veel bezoekers uit Duitsland. De doelstelling van 250.000 bezoekers na één jaar werd zonder veel problemen gehaald. Momenteel loopt er in Majaland Kownaty een tweede investeringsfase waarbij opnieuw 20 miljoen euro geïnvesteerd wordt. Een houten achtbaan van 7,5 miljoen euro, het eerste deel van de investering, werd deze zomer geopend. Volgende zomer opent de gloednieuwe zone Wickieland, eveneens goed voor een investering van 7,5 miljoen euro.

Gezien het grote succes van het park, kondigen Momentum Capital en Plopsa nu de bouw van een tweede pretpark in Polen aan, Majaland Warschau. De grond hiervoor werd aangekocht van Ceetrus, de eigenaar, manager en commercialiseerder van de Auchan winkelcentra en retailparken. De investering van 30 miljoen euro zal naar verwachting ongeveer twee jaar na ontvangst van de vergunningen klaar zijn. Voor de realisatie van het project doen beide partners opnieuw een beroep op de Belgische bouwgroep CFE, die zelf ook in Polen actief is.

Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, telt intussen zeven pretparken: vier in België, één in Nederland, één in Duitsland en Majaland Kownaty in Polen. Naast het aangekondigde nieuwe park in Warschau, werd onlangs gestart met de bouw van een gloednieuw waterpark in België.