BREAKING NEWS: Beleggers vallen Perrigo aan – Marc Coucke in het vizier

Logo Perrigo Omega PharmaHet advocatenbureau Bernstein Liebhard LLP uit New York heeft een zogenaamde “class action suit” ingeleid tegen het Amerikaanse bedrijf Perrigo. Aanleiding vormt de koersval van Perrigo volgend op de afboekingen die werden doorgevoerd na de overname van de Belgische groep Omega Pharma, het vroegere bedrijf van Marc Coucke. Het advocatenkantoor verwijst naar een mededeling van Perrigo in april 2015. Het bedrijf stelde toen dat een overnamevoorstel van Mylan te laag was omdat het geen rekening hield met de overname van Omega Pharma. Deze klacht is slecht nieuws voor Marc Coucke. In zijn verdediging zal Perrigo ongetwijfeld de schuld op Coucke afschuiven. Het juridisch drijfzand rond Coucke rukt op.Bernstein Liebhard is redelijk duidelijk in haar “class action suit”. Ze stelde deze chronologie op:

  • 8 april 2015: Mylan biedt 205 dollar per Perrigo-aandeel. De koers van Perrigo stijgt tot 215 dollar.
  • 21 april 2015: Perrigo verwerpt het bod omdat het te laag is en omdat de overname van Omega Pharma niet in de prijs is verrekend.
  • Mylan drijft zijn overnameprijs geleidelijk op tot 235 dollar.
  • 13 november 2015: het bod van Mylan wordt afgewezen door Perrigo.
  • 18 februari 2016: Perrigo zegt dat het 185 miljoen dollar moet afboeken op de overname van Omega Pharma. De koers van Perrigo zakt met 14,7 dollar.
  • 25 april 2016: de CEO van Perrigo stapt op. De koers van Perrigo zakt met 21,95 dollar.
  • 12 mei: Perrigo boekt opnieuw 467 miljoen dollar af op de overname van Omega Pharma. De koers van Perrigo zakt met 3,71 dollar.

In de “class action suit” worden alle mensen opgeroepen die belegd hebben in Perrigo op basis van de gegevens die in april 2015 werden bekend gemaakt. Elke belegger die minstens 100 dollar verloor kan zich aansluiten.

Het spreekt voor zich dat Perrigo zal aanvoeren dat het in 2015 verkeerd is ingelicht over Omega Pharma of dat er buiten haar wil om fouten zijn gemaakt. Deze “class action suit” verklaart mee waarom Perrigo de kwijting heeft geweigerd aan Coucke en zijn financieel directeur als bestuurder van Omega Pharma. De klacht van Bernstein Liebhard werd ingediend in het United States District Court for the District of New Jersey. De actie werd al onmiddellijk overgenomen door het advocatenbureau Levi Korsinsky. De klacht vindt u hier terug.