Brenninkmeijer koopt Lunch Garden

Lunch GardenDe Nederlands-Zwitserse familie Brenninkmeijer, meest bekend van haar C&A kledingsketen, neemt de 71 restaurants over van de groep Lunch Garden. Al die restaurants situeren zich in België. De nieuwe eigenaars ontplooien meteen ambitieuze plannen voor de keten: 20 bijkomende restaurants en mogelijk ook restaurants in ziekenhuizen. De familie Brenninkmeijer behoort de rijkste Nederlandse families. Veel van haar telgen kozen voor Zwitserland als residentie.

Lunch Garden was in handen van een aantal Britse investeringsfondsen. De familie Brenninkmeijer neemt de keten over via het Britse fonds Bregal Freshstream. De familie Brenninkmeijer heeft een deel van haar vermogen in september dit jaar in het fonds ingebracht. Concreet beschikt Bregal Freshstream over 600 miljoen euro. Bedoeling is de meerderheid te verwerven in groeibedrijven in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.Lunch Garden bestaat al sinds 1966 en telt vandaag 1.300 medewerkers en 71 restaurants over heel België. In 2014 werd een omzet gehaald van 136 miljoen euro, tegenover 132 miljoen een jaar eerder. “We doen het relatief goed in een moeilijke markt”, aldus Annick Van Overstraeten, CEO van de groep, die verwijst naar de “zeer positieve ontwikkeling van het ebitda-cijfer”, zonder daar een bedrag op te plakken.

Na de overname blijft het huidige management op post. Ook voor het personeel worden niet onmiddellijk wijzigingen verwacht. De voorbije jaren werkte Lunch Garden een zwaar herstructureringsprogramma af.