Carly Versele koopt de marshmallowproducent Mr Mallo

Mr Mallo

Carly Versele, een lid uit de gelijknamige familie uit Deinze, bekend om hun veevoederactiviteiten, is meerderheidsaandeelhouder geworden van Mr Mallo, de grootste marshmallowfabrikant van Europa. Mr Mallo produceert 14.500 ton marshmallows per jaar in zijn fabrieken in Wetteren, Sint-Gillis-Waas en in het Spaanse Alcoy. Dat is goed voor jaarlijks 3 miljard marshmallows. Het haalt 90 procent van zijn omzet uit de productie voor de huismerken van supermarkten en 10 procent uit de verkoop van eigen merken via gespecialiseerde zoetwarenwinkels. De overname staat wel los van de groep Versele-Laga.

De basisgrondstof van de productie van Mr Mallo bestaat uit gelatine afkomstig van varkens- en runderbeenderen. Zo is er misschien toch nog een band met de veevoederactiviteiten van de familie Versele. Die laatste kocht het bedrijf over van het Franse investeringsfonds Perwyn. Mr Mallo zou staan voor een omzet van 37 miljoen euro en een cash flow van 7 miljoen euro. Carly Versele kocht eerder al een klein chocoladebedrijfje.



Perwyn is dan weer in handen van de familie Perrodo, die met een geschat vermogen van 8,5 miljard euro een van de rijkste families van Frankrijk is. De Perrodo’s zijn onder meer eigenaar van Perenco, met een omzet van 5 miljard dollar de grootste onafhankelijke Europese oliemaatschappij.