Carrefour knipt vleugels van culi-dochter Rob

Er komt geen tweede vestiging van de gespecialiseerde culinaire distributeur Rob in Ukkel. De Franse moedergroep Carrefour besliste dat het bij de ene vestiging in Woluwe blijft. Meteen legt dat de weg open voor concurrenten van Rob. In Ukkel liggen immers alle vergunningen klaar voor de vestiging van een gespecialiseerde distributeur, annex restaurant, een beetje een copie van Rob in Woluwe. De meeste ogen zijn daarbij gericht op Colruyt met zijn kwaliteitslabel Cru/Cuit. Ukkel is één van de meest koopkrachtige segmenten van Brussel. Carrefour steunde het project twee jaar maar zegt nu prioriteit te geven aan zijn bestaande vestigingen.



Het project in Ukkel zou worden ingeplant in Fort Jaco, een vroeger Skoda-garage waarvan het vastgoed in handen is van de familie D’Ieteren. De groep Bouygues trad op als projectontwikkelaar, samen met Carrefour. Die dus nu afhaakt. Aan Rob zelf ligt het alvast niet. De distributeur in Ukkel is winstgevend en haalt een omzet van 34 miljoen euro op 1.500 m². 20 % van de klanten zijn Nederlandstalig, zo weet L’Echo te melden. Rob combineert de verkoop van geselecteerde culinaire kwaliteitsproducten met de exploitatie van een restaurant.

Carrefour zegt dat de huidige beslissing geen implicaties heeft voor de toekomst van Rob in Woluwe. De groep kwam in 1989 in handen van de Franse distributeur en omvatte toen nog drie vestigingen waarvan één in Ukkel. Die sloot ondertussen de deuren. Het restaurant in Woluwe zou deze zomer worden gerenoveerd.