Charlotte de Mévius koopt een (groot) stuk Far West

Barones Charlotte de Mévius, een telg uit de rijkste Belgische familie aandeelhouder van AB Inbev, betaalt om en bij 64 miljoen dollar voor de Diamond Cross Ranch, één van de grootste ‘ranches’ in de Amerikaanse staat Montana. Het domein is net geen 200.000 ‘acres’ groot wat staat voor 800 vierkante kilometer of ongeveer één derde van de provincie Limburg. De Mévius kocht de ranch uit de nalatenschap van Forrest Mars Jr., de erfgenaam van het Mars-imperium die overleed in 2016 als 25ste rijkste mens ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 25 miljard dollar. Mars staat voor de chocolade snoepreep Mars maar ook voor de befaamde M&M’s snoepjes. De familie van Charlotte de Mévius controleert nu al Domaine Ruhrhof in Bütgenbach.De Diamond Cross Ranch is een indrukwekkend stuk natuur in Montana, grenzend aan Canada. Het gebied kijkt uit op het Tetons gebergte en wordt doorstroomd door de Tongue rivier. Het omvat 119.500 ‘acres’ land wat overeenstemt met 800 km². Het domein omvat een grote paardenranch en biedt ook diensten aan voor events en seminaries.

Forrest Mars jr.

De Diamond Cross Ranch was eigendom van Forrest Mars Jr, de kleinzoon van Frank C. Mars, oprichter van de voedingsgroep Mars gekend van de gelijknamige chocoladereep. Mars moest zijn domein verschillende keren verdedigen tegen bedrijven die er wilden boren naar steenkool en schaliegas. Forrest Mars overleed in juli 2016. Op 1 december 2017 werd de ranch verkocht aan de vennootschap Heal Holdings. Die werd opgericht in de Amerikaanse staat Delaware en gebruikt als correspondentieadres het adres van de Belgische holding Chil. Die werd recent door Charlotte de Mévius gekapitaliseerd met 36 miljoen euro.

Charlotte de Mévius bezit nu al het ‘Domaine Ruhrhof’ in Bütgenbach in de Hoge Venen. Ze kweekt er paarden en Galloway koeien. Daarmee loopt het domein in Duitstalig België gelijk met de Diamond Cross Ranch. Al is het er in oppervlakte niet mee te vergelijken.