Christian Van Thillo koopt Primo en EOS

De Nederlandse groep Audax heeft zijn Belgische dochter Cascade Uitgeverij verkocht aan mediamagnaat Christian Van Thillo. Met Cascade krijgt Van Thillo er een aantal tijdschriftentitels bij. De belangrijkste daarvan zijn het weekblad Primo, het wetenschappelijk maandblad EOS, het wielermagazine Bahamontes, het magazine Motoren en Toerisme en het meidenblad For Girls Only. De uitgeverij telt 26 medewerkers die mee worden overgenomen.



Christian Van Thiloo controleert met zijn bedrijf De Persgroep al een groot aantal tijdschriftentitels waaronder Dag Allemaal, het best verkochte blad in België, Humo, TV Familie, Story en Goed Gevoel. Opmerkelijk is dat Primo zich profileert als een “goedkope” tv-gids die over de toonbank gaat voor slechts 1,35 euro. Het is dan ook één van de weinige printtitels die groeicijfers kan voorleggen.

De Persgroep gaat fuseren met het tv-bedrijf Medialaan tot één grote digitale redactie. Daarvoor wordt een nieuw kantoorgebouw neergezet in Antwerpen. Cascade zal daarin worden geïntegreerd. Van Thillo beheert verder nog krantentitels in België, Nederland en Denemarken.