Christian Van Thillo legt veel geld op tafel voor overname van Nederlandse verzekeringsvergelijker

Het mediabedrijf De Persgroep, in handen van Christian Van Thillo, koopt Independer, een Nederlands online vergelijkings- en adviesplatform voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. Van Thillo legt daarvoor minstens 150 miljoen euro op tafel, misschien zelfs meer dan 200 miljoen euro. Independer heeft 17 miljoen bezoeken per jaar en 6 miljoen vergelijkingen. De site mag zich daarmee Nederlands marktleider noemen in financiële online vergelijkingen.



De Persgroep koopt Independer over van de Nederlandse verzekeraar Achmea. Die laatste zegt dat ‘het transactieresultaat’ 150 miljoen euro bedraagt. Dat is de winst die Achmea boekte op de transactie. De Persgroep betaalt dus 150 miljoen euro plus de aankoopprijs die Achmea zes jaar terug betaalde voor de website. Achmea maakte toen geen aankoopbedrag bekend.

Bij Achmea, met zetel in Hilversum, werken 300 mensen. De Persgroep controleert nu al in Nederland de online vergelijkers Nationale Vacaturebank, Tweakers en Autotrack. Daarnaast bezit de groep mediabedrijven waaronder de Volkskrant, AD Algemeen Dagblad en een aantal regionale dagbladen. In België werkt De Persgroep aan de operationele fusie van al zijn mediabedrijven tot één grote digitale redactie en publiciteitsgroep.