Cru legt zich toe op seizoensgebonden kwaliteitsproducten. Het duurdere segment dus. Dat gebeurt in een tiental ‘metiers’. Van beenhouwers en visboeren tot groenteboeren, bakkers. Ook de metiers dranken en bloemen maken er deel van uit. Het aanbod verschilt naargelang het seizoen of de markt. Het goede nieuws is dat de omzet van de holding Puur die de winkels overkoepelt, steeg van 4,8 naar 11,7 miljoen euro. De loonlast steeg van 2,3 naar 4,2 miljoen euro. Er werken nu om en bij 70 voltijdse mensen en 35 deeltijdse in de drie vestigingen.
Initieel stelde Colruyt dat er in Vlaanderen ruimte is voor een 20-tal Cru-winkelpanden. Daar is nu van terug gekomen. Eerst zullen de drie bestaande vestigingen hun bestaansrecht moeten bewijzen. Er kan niet gezegd worden dat de middelen daartoe ontbreken. Sedert de start van Cru in 2014 stelde Colruyt 35 miljoen euro ter beschikking. Het moet al een dikke eik zijn die dergelijke vruchten kan afwerpen.