Coucke: 12 mln voor nieuwe tribune KV Oostende

201507012 oostende belgium kvo fandag marc coucke CREDIT: Imagedesk / Carlo CoppejansTegen de zomer van volgend jaar moet eerstklasseploeg KV Oostende beschikken over een volledig vernieuwd stadion. Kostprijs: 12 miljoen euro. Mecenas: Marc Coucke. Die laatste wil van het Albertpark, dat het stadion herbergt, een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum maken dat de plaats bij uitstek wordt in Oostende waar zakenmensen kunnen netwerken. Het engagement van Coucke in zijn voetbalploeg is daarmee opgelopen tot 21,8 miljoen euro. En dat zorgt voor nervositeit bij de klassieke voetbaltoppers.De bouw van de nieuwe tribune moet in maart dit jaar van start gaan. Kroonjuweel van het nieuwe Albertpark wordt de hypermoderne Business-tribune mét spektakelzaal. Capaciteit: 3.800 plaatsen in de hoofdtribune met extra 1.500 vipzetels, geflankeerd door een restaurant voor 1.200 eters met een showpodium en een uitgebouwde ledmuur. Die laatste zorgt er voor dat het complex voor verschillende events kan worden gebruikt.

Naast een nieuwe businessruimte vinden ook de nieuwe kleedkamers en het spelershome onderdak in de hoofdtribune. Er komt een nieuwe perszaal met een multimediamuur voor presentaties, terwijl ook de supporterskantine Club 31 wordt vernieuwd. De naam Albertpark zal ook worden vervangen door een nieuwe merknaam.

Een en ander werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van KV Oostende. De krant Het Laatste Nieuws berekende ondertussen dat Coucke zich nu al voor 21,8 miljoen euro geëngageerd heeft bij KV Oostende. Dat zorgt voor enige ongerustheid bij het bestuur van de andere topploegen die met lede ogen toezien hoe Oostende groot wordt gemaakt door Coucke. Die laatste zelf blijft er nuchter bij. “Het zou onzinnig zijn dat ik m’n geld wil steken in een ploeg die liever verliest. We willen iedere match winnen. En als je alles wint, dan sta je bovenaan, zeker?” zo zegt hij in de krant.

Eerder al verklaarde Coucke dat hij geen geld wil verdienen aan KV Oostende. Hij investeert in de club voor zijn plezier. Maar, zo voegt hij er fijntjes aan toe, wanneer ik mijn investeringen kan terugverdienen via de verkoop van spelers, dan zal ik dat zeker niet laten. En wellicht zal ook de Oostendse bouwgroep Versluys optreden als bouwheer van de werken aan het stadion. En Coucke controleert 50 procent van Versluys.