Deprez koopt champignonleider

Deprez champignonHein Deprez, de man achter de creatie van de marktleider in verse en bereide groeten en fruit Greenyards Food, doet het opnieuw. Zijn bedrijf neemt de Nederlandse groep Lutèce over. Lutèce is de Europese marktleider in de verwerking en verkoop van houdbare champignons. Deprez speelt duidelijk op wereldniveau, iets wat hij nu opnieuw onderlijnt met de overname van Lutèce.Lutèce is een wereldleider in de markt van hoogkwalitatieve champignonconserven. De onderneming beschikt over twee moderne productievestigingen in het zuiden van Nederland, meer bepaald in Velden en Horst, en telt ongeveer 190 medewerkers. Het Nederlandse bedrijf schat de omzet over het volledige jaar 2015 op 100 miljoen euro. Greenyards van zijn kant haalde in het eerste halfjaar van 2015 een omzet van 1,2 miljard euro.

De integratie van Lutèce in Greenyard Foods zal leiden tot belangrijke synergiën en een onmiddellijk gunstig effect op de cash flow van Greenyard Foods, zo klinkt het in een persbericht. De overname wordt gefinancierd door de bestaande kredietfaciliteiten van Greenyards Food. De netto financiële schuld van de beursgenoteerde groep zal, als gevolg van de overname, niet substantieel toenemen ten opzichte van deze per 30 september 2015.

Lutèce is in handen van de coöperatieve kwekers van champignons CNC. Deze moet de overname formeel nog goedkeuren, net als de Europese concurrentiewaakhond. “De complementariteit van Lutèce met onze bestaande activiteiten, zal ons toelaten om onze leiderspositie in de conservenindustrie te verstevigen als gevolg van de uitbreiding met de activiteiten van de champignonconserven, welke een nieuwe en complementaire markt voor ons betreft, zegt Marleen Vaesen, Chief Executive Officer van Greenyard Foods. De nauwe en succesvolle samenwerking met telers is één van de belangrijkste hoekstenen van ons succes over de jaren heen gebleken, dit met oog op een continue verbetering en constante aanpassing aan de klanten- en consumentenbehoeftes.”

Cor Beerepoot, Voorzitter van de Raad van Bestuur van CNC, voegt hieraan toe, “We zijn verheugd om deze overeenkomst met Greenyard Foods af te sluiten. Ik ben ervan overtuigd dat Lutèce, haar medewerkers en haar belanghebbenden in Greenyard Foods een uitstekende strategische partner gevonden hebben, die goed geschikt is om de onderneming naar een volgende fase te leiden.”