Desimpel en Deprez: belangen in Greenyard scheiden

greenyardDe families Desimpel en Deprez hebben hun belangen in de beursgenoteerde groentengroep Greenyard uit elkaar gehaald. Beide families controleerden samen via de holding 2D 7,31 procent van Greenyard. Nu verkocht 2D 2,7 miljoen aandelen, of 6,20% van de uitstaande aandelen, aan Food Invest International van de familie Deprez en 493.950 aandelen, of 1,11% van de uitstaande aandelen, aan Tosalu van de familie Desimpel. Hein Deprez controleert samen met zijn zus Veerle de groep Greenyard. Het belang van de familie Desimpel in Greenyard weegt nu 7,4 miljoen euro.



Greenyard is een wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit, bloemen en planten, logistieke diensten voor verse producten en groeimedia. De groep, die het merendeel van de Europese retailers onder haar klanten telt, heeft meer dan 8.000 medewerkers die werkzaam zijn in 25 landen over de hele wereld. In juni 2015 heeft Greenyard de vier bedrijven waaruit het bestaat, UNIVEG, Pinguin, Noliko en Peltracom, onder één vlag samengebracht om zich te positioneren als wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit en groeimedia.

Het feit dat de familie Desimpel nu is losgemaakt van de familie Deprez kan er op wijzen dat er wordt overwogen de participatie in Greenyard te gelde te maken.