Dr. Bruno Holthof wordt onafhankelijk bestuurder van Armonea

De Belgische marktleider inzake rust- en verzorgingstehuizen Armonea trekt dokter Bruno Holthof aan als onafhankelijk bestuurder. Holthof was tot oktober vorig jaar topman van de Antwerpse ZNA-ziekenhuizen maar stapte toen over naar de Britse Oxford University Hospitals. Als CEO van Oxford beheert hij vier ziekenhuizen goed voor 11.500 werknemers. Armonea van zijn kant is voor gelijke delen in handen van de Rijkste Belgische families de Spoelberch en de Mévius en de familie Van den Brande.



Bruno Holthof kwam in 2004 aan het hoofd van de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA te staan. Hij leidde de toen verlieslatende groep door een zware herstructurering en bouwde een gezonde organisatie uit. Holthof heeft een diploma geneeskunde en behaalde een MBA aan de Harvard Business School en een PhD in Health Economics aan de KU Leuven. Voordat hij directeur werd bij ZNA, had hij een internationale carrière bij management-adviesbureau McKinsey&Company en was hij kort bestuurder bij UZ Leuven.

Armonea beheert in totaal 132 zorgsites waarvan 83 in België, 17 in Duitsland en 32 in Spanje. Daarnaast exploiteert de groep 29 dagverzorgingscentra. Armonea telt meer dan 9.800 medewerkers die zorg dragen voor meer dan 15.000 senioren.