Duchâtelet haalt Japanners binnen bij STVV

Roland Duchâtelet heeft 20 procent van zijn aandelen in de Limburgse eersteklasse voetbalploeg Sint-Truiden (STVV) verkocht aan het Japanse onlinebedrijf DMM.com. “Op termijn is het de bedoeling om enkele Japanse toptalenten bij STVV te laten spelen en de club op commerciëel vlak een bredere uitstraling te geven.” zo zegt de ploeg in een persbericht. De aandelen verkoop is een private operatie van Duchâtelet. Er komen niet onmiddellijk nieuwe middelen naar het sportieve budget van de voetbalploeg. Wel komen een aantal Japanners fulltime in Sint-Truiden werken “om het hele commerciële verhaal mee te versterken, maar ook om alle communicatie nauwgezet op te volgen.” zo klinkt het. Alles wijst er op dat Roland Duchâtelet zijn exit uit de actieve voetbalwereld aan het voorbereiden is.DMM.com is een Aziatische online verkoper van digitale producten. Gaming producten staan bovenaan de lijst, met jonge mensen als doelpubliek. Maar DMM verhuurt ook DVD’s, verkoopt telefoonkaarten, studiepakketten, apps en noem maar op.

Volgens STVV waren de Japanners zelf in Europa op zoek naar een partner in het voetbal. Voetbal krijgt in Japan en Europa veel aandacht. “Het gaat om een groep mensen, waar wij al langer contact mee gehad hebben, zegt Bormans. Een hele delegatie. Zij hebben hun verhaal gedaan, wij vonden dat interessant. Na alle contacten zijn wij wel overtuigd dat dit zeer correcte en bekwame mensen zijn.” Het audit bureau KPMG heeft de operatie begeleid in opdracht van DMM.com.

Roland Duchâtelet was tot 2011 eigenaar van Sint-Truiden. In dat jaar ruilde hij de Limburgse ploeg in voor het meer prestigieuze Standard. Vier jaar later in 2015, hield hij het voor bekeken in Luik. In mei 2016 nam hij Sint-Truiden terug over. Zijn echtgenote Marieke Höfte werd de eerste vrouwelijke voorzitter van een Belgische eersteklasser. Duchâtelet investeerde de voorbije jaren ook zwaar in het vastgoed rond het speelveld van Sint-Truiden.