Durfkapitalist CVC koopt “House of Talents” (en lanceert Steve Rousseau in de vaart der volkeren)

Steve Rousseau (Foto: House of Talents)

De durfkapitalist CVC, in België vertegenwoordigd door Steven Buyse, koopt de meerderheid van de aandelen van het interimbedrijf “House of Talents” dat is gespecialiseerd in het invullen van knelpuntberoepen. CVC koopt de aandelen over van de miljardair Filip Balcaen en van Steve Rousseau, oprichter van het interimbedrijf en ook gekend als halfbroer van de veel besproken politieker Conner Rousseau. Veel details over de deal zijn er nog niet maar het overgenomen bedrijf zou een waardering meekrijgen van boven de 500 miljoen euro. De nu 51-jarige Rousseau is toe aan zijn derde externe financier en zou nog net geen 20 % van het bedrijf controleren, goed voor potentieel 100 miljoen euro. Dat brengt het vermogen van Rousseau op 125 miljoen euro. Hij wil de verse financiële middelen gebruiken om de internationale groei van zijn bedrijf te versnellen. U leest hier zijn verhaal.

World of Talents is gespecialiseerd in het rekruteren van personeel in sectoren met veel knelpuntberoepen. Het gaat dan om technische profielen waarbij IT’ers maar ook om verpleegkundigen. World of Talents neemt de meesten van hen zelf in dienst om ze daarna te detacheren of verhuren aan hun klanten. De betrokkenen staan daarmee op de payroll van World of Talents waardoor dat laatstgenoemde bedrijf dus geen klassiek interimkantoor is maar eerder een leverancier van diensten.De West-Vlaming Steve Rousseau was 4 jaar lang kantoordirecteur bij de bank ING vooraleer hij werknemer werd bij Inter Office Select, een selectiebureau voor commerciële profielen. In 2003 richtte de boekhouder samen met de latere Adecco-CEO Alain Dehaze Financial Forces op, een specialist in het aantrekken van financiële profielen. Vijf jaar later ging Rousseau van start met Sales Talents. Dat was meteen de eerste divisie van het latere House of Talents.

In 2019 stapte Filip Balcaen in het kapitaal van het dienstenbedrijf. Hij verwierf 30 % van de aandelen na een biedstrijd met onder meer House of HR, de hr-dienstengroep opgericht door Conny Vandendriessche en wijlen Philippe Cracco. Eerder had Rousseau al de durfkapitalist Sofindev aangetrokken maar die stapte opnieuw uit. Met Balcaen kocht Rousseau in 2021 in Nederland The Human Network, specialist in IT-profielen. Later kwamen daar nog in Nederland ook de financiële dienstverlener Pragmatics en de onderwijsspecialist EMC bij. In België kocht het bedrijf in 2019 Quintessence op(een specialist in evaluaties en ontwikkelingstrajecten, Human Supports Medical (verpleegkundige profielen) en Special Force Services (technische profielen). Vorig jaar werd dan in Duitsland EasyCare (verpleegkundig personeel) overgenomen. Met de verse middelen van CVC wil Rousseau die internationale groei versneld verderzetten. De Belgische CVC- topman Steven Buyse en Steve Rousseau zijn geen onbekend voor elkaar. Ze zijn beiden immers aandeelhouder van de basketbalploeg Kortrijk Spurs.