Durfkapitalist CVC moet SD Worx begeleiden naar de beurs

(vlnr) SD Worx CEO Kobe Verdonck, voorzitter van de raad van bestuur Filip Dierckx van SD Worx en Steven Buyse van CVC.

De durfkapitalist CVC wordt de nieuwe minderheidsaandeelhouder van SD Worx, de grootste Europese leverancier van payroll- en HR-oplossingen. Via een kapitaalverhoging verwerft CVC 22,5 % van de dienstenleverancier. De holding WorxInvest, de huidige aandeelhouder van SD Worx, blijft meerderheidsaandeelhouder en behoudt 77,5% van SD Worx. Het extra kapitaal dat door deze transactie binnenkomt, zal geïnvesteerd worden om de Europese groeiplannen van SD Worx versneld uit te voeren. CVC moet SD Worx ook begeleiden naar de beurs. De SD Worx aandelen, waarvan 6 % bij het management zit, kunnen dan liquide worden. De introductie van CVC waardeert SD Worx op iets meer dan 1 miljard euro voor de kapitaalverhoging. Details worden niet bekend gemaakt. Vorig jaar haalde SD Worx een omzet van 962 miljoen euro goed voor een nettowinst van 81 miljoen euro, een record voor het bedrijf.

In CVC hebben we een sterke financiële partner gevonden die onze strategie van organische groei en verdere internationale expansie ondersteunt. De complementaire ervaring van CVC is belangrijk om ons te helpen om onze Europese groeiambitie waar te maken, met WorxInvest als meerderheidsaandeelhouder op lange termijn”, zo zegt Filip Dierckx, voorzitter van de Raad van Bestuur van SD Worx. SD Worx, met hoofdkantoor in Antwerpen, telt meer dan 82.000 klanten in 26 landen. “We volgen de evolutie van SD Worx al enige tijd en zijn onder de indruk van de ontwikkeling en het organische groeitraject van het bedrijf. CVC heeft een wereldwijd bereik en een ruime ervaring in het ondersteunen van vergelijkbare bedrijven in de sector. We zetten al deze middelen en ervaring graag in om SD Worx te helpen bij het uitvoeren van zijn groeistrategie”, zegt Steven Buyse, Managing Partner bij CVC in een persbericht.



SD Worx groeide uit het sociaal secretariaat van wat toen nog luisterde naar de naam Vlaams Economisch Verbond of afgekort VEV maar nu is gekend als Voka. De voorbije jaren vaarde de groep een agressieve koers, mee onder het beleid van voorzitter Filip Dierckx. Er werden negen buitenlandse concurrenten overgenomen. SD Worx wil doorgroeien op eigen kracht en was daarop op zoek naar vers kapitaal bij een financiële minderheidsaandeelhouder. De controlerende holding WorxInvest is in handen van twee stichtingen.